Markthal, Rotterdam

De Markthal is de eerste overdekte marktvloer van Nederland. Goed eten en uniek wonen komen in de spectaculaire boog samen.

Door nieuwe Europese regelgeving moest de verkoop van bijvoorbeeld vlees, vis en kaas in de buitenlucht aan steeds striktere regels voldoen. Dit werd door de stad Rotterdam aangegrepen om een van de meest ambitieuze projecten van de afgelopen jaren te starten: het bouwen van de meest unieke versmarkt ter wereld.

Vlakbij waar Rotterdam in het jaar 1270 werd gesticht verrees steen voor steen de herkenbare boogvorm van de Markthal. Tijdens de bouw werden er grootschalige opgravingen gedaan van allerlei middeleeuwse objecten, van vazen en gereedschap tot talloze kanonskogels. Deze kun je nog steeds bewonderen in de kelder van de Markthal.

De vorm van het gebouw is misschien bijzonder, maar de binnenkant doet daar niets aan onder! Kunstenaar Arno Coenen creëerde het grootste kunstwerk in Nederland: de Horn of Plenty. Met haar oppervlakte van 11.000m2 en heldere kleuren is het niet vreemd dat het ook wel de Sixtijnse kapel van Rotterdam wordt genoemd.

De Markthal

Markthal Rotterdam

terug

o2planrealisatie.jpg

Lindeloof Vastgoed BV

Christiaan Huygensweg 31
3225 LD Hellevoetsluis
info@zuytlandbuiten.nl

Logo lindeloof vastgoed

Cloudfaction, internetspecialisten. Lindeloof Vastgoed®