Welstand is akkoord met ontwerp woningen Zuytland Buiten

Welstand is akkoord met ontwerp woningen Zuytland Buiten

De welstandcommissie van de gemeente Nissewaard heeft zich gebogen over de woningontwerpen voor de 3e fase van Zuytland Buiten. Als inleiding is eerst de verkoopfilm getoond zodat de context en de huidige situatie goed in beeld zijn gebracht. Vervolgens zijn de verschillende woningontwerpen besproken. Er is voor gekozen de nieuw te bouwen woningen in metselwerk uit te voeren. Een aantal woningen krijgt een topgevel in houtstructuur. De aanbouw bij het type Rietzanger is volledig in houtstructuur. Voor de visserslodge is gekozen voor een volledige uitvoering in houtstructuur: in de kleuren naturel, Zweeds rood en lood.

De commissie reageerde zeer positief en met complimenten over de gekozen aansluiting bij de bestaande woningen voor wat betreft vorm, materiaalgebruik en uitstraling.

Daarnaast is er specifiek gesproken over het type Meerkoet. De keuze gebruik te maken van het type Kuifduiker en deze met een ‘serre’ aan elkaar te verbinden werd met complimenten ontvangen. Om de doorzichten in het park optimaal te houden stelde de commissie voor de positie van de woningen wat aan te passen. In overleg met de stedenbouwkundige van de gemeente is besloten 2 Meerkoeten dwars te plaatsen.

We hebben zowel van de welstand als van de stedenbouwkundige het akkoord op de ontwerpen en de positie van de woningen. Voor ons een belangrijke stap naar de start bouw in april 2016.

terug

o2planrealisatie.jpg

Lindeloof Vastgoed BV

Christiaan Huygensweg 31
3225 LD Hellevoetsluis
info@zuytlandbuiten.nl

Logo lindeloof vastgoed

Cloudfaction, internetspecialisten. Lindeloof Vastgoed®